Se pune într-un borcan de 4 kg., un litru de alcool de 90 grade, un litru de lapte crud, 1 kg, de zahăr tos, 4 portocale tăiate bucăţi potrivite, cu coaja şi sâmburi cu tot şi o lămâie tăiată bucăţi. Se leagă borcanul şi se pune într-un loc ferit, unde se lasă să stea o lună încheiată. La fiecare 2—3 zile se amestecă bine conţinutul cu o lingură mare de lemn. După acest timp, se strecoară totul printr-un tifon, storcând bine să iasă toată zeama din portocale. Lichidul astfel căpătat, se filtrează şi anume, în pâlnii obişnuite de metal sau de sticlă, se pune o altă pâlnie de hârtie de filtru. Prin acestea se toarnă în sticle lichidul de mai sus, cu încetul. Filtrarea se face în câteva ore şi liqueurul trebue să iasă limpede ca lacrima. Cât are lichid încă, pâlnia de hârtie nu trebuie atinsă, căci s-ar rupe imediat. Când s-a depus prea mult reziduu pe ea, se înlocuieşte cu altă pâlnie nouă. Liqueurul astfel căpătat se pune în sticle, se astupă şi se păstrează oricâtă vreme. Se poate face Ia fel din mandarine, dar atunci se pun 6 mandarine frumoase sau 2 portocale şi 4 mandarine.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti