1 kg carne, 1 lingură făină, 2 linguri untură, sare.
Se pregăteşte la fel ca şniţelul vienez, se dă însă numai în făină, fără ou şi pesmet:
-Una din condiţiile pentru ca şniţelul să reuşească bine este ca bucăţile de carne să nu fie tăiate în lungul fibrelor, ci în curmeziş. Se taie carnea felii de 1 cm grosime. Se bat uşor cu ciocanul de lemn, astfel încât să fie subţiate aproape la jumătate. Se sărează. Se dau în făină. Se înfierbântă o lingură de untură şi o lingură de ulei într-o tigaie. Când grăsimea este foarte fierbinte, se pun şniţelele să se rumenească pe o parte, apoi se întorc pe cealaltă parte. După ce se rumenesc frumos pe ambele părţi, se aşază pe o farfurie fierbinte şi se servesc cu mai multe feluri de legume. ca: fasole, mazăre, cartofi, piure de spanac, sfeclă roşie.
-Se serveşte la fel.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti