Supa de morcovi, ca şi toate supele de zarzavat, se poate pregăti, în lipsă de zeamă de carne, cu apa în care am fiert alt zarzavat, de pildă, fasole boabe sau verde, conopidă, sparanghel, mazăre, etc. În cel mai rău caz, se poate face şi numai cu apă. Se taie în felii subţiri 2— 3 morcovi frumoşi (cam jumătate kilogram pentru 6—7 persoane), se pune într-o cratiţă să se înăbuşe, cu o ceapă tăiate în felii subţiri, şi jumătate lingură de unt. Când morcovul a început să se moaie, se pune sare, jumătate linguriţă de zahăr pisat, câteva frunze de pătrunjel, 3—4 cartofi mari, curăţaţi şi tăiaţi felii; se toarnă lichidul cit să le cuprindă bine. Se lasă să fiarbă vreo trei sferturi de oră la foc mic, acoperit. Se trece zarzavatul prin sită, adăugând din zeamă cât trebue şi se lasă să mai dea vreo două clocote. Se pune o bucată cât o nucă de unt proaspăt în supa scoasă dela foc. Se serveşte cu bucăţele de pâine prăjită in unt.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti