Despre Noi

Suntem o echipă dedicată gastronomiei tradiționale și conservării valorilor culturale românești. Suntem mândri să oferim produse de calitate, create cu dragoste și respect pentru tradiția culinară a bunicilor noștri.

Este o onoare să fim nominalizați cu certificat de excelență și recomandați pentru servicii de catering !

„REȚETE DE LA BUNICA”, RECOMANDAREA GHIDULUI MONDIAL TRIPPER, CU CERTIFICAT!

Bucură-te de rețete tradiționale
și ajută o persoană nevoiașă să se bucure de o masă caldă

Produsele noastre sunt realizate în cadrul activităților Fundației  și fac parte din proiectele economico – sociale pe care le susținem. Fondurile obținute, din vânzarea produselor,  sunt folosite pentru susținerea activităților sociale, zilnice, ale Fundației Împreună pentru Solidaritate Socială. Astfel, prin cumpărarea produselor noastre, nu numai că vă bucurați de o experiență gastronomică autentică dar susțineți și o cauză nobilă și importantă.

Povestea Noastră

În anul 1995, a luat naștere Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială în Rădăuți, un oraș aflat în nordul României. Scopul inițial al Fundației a fost acela de a ajuta familiile sărace din comunitatea locală, oferindu-le alimente și haine, însă pe măsură ce timpul a trecut, proiectul s-a dezvoltat și a evoluat către o direcție mai precisă și eficientă de ajutorare a celor în nevoie prin intermediul vânzării de mâncare tradițională românească.

În anul 2009, Fundația  și-a mutat activitatea într-un nou sediu, în comuna Săvinești din județul Neamț. Această schimbare a adus o serie de beneficii, precum o locație mai mare și mai modernă, echipamente și utilaje noi și mai performante, precum și oportunități de dezvoltare a activității Fundației. Unul din obiectivele principale a fost acela de a sprijini persoanele dezavantajate din comunitatea locală și nu numai. Datorită noului sediu, Fundația a putut oferi și mai multe mese calde și susținere celor care au nevoie, promovând în același timp tradițiile culinare românești și bucuria de a găti și de a mânca împreună.

În anul 2011, Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială a luat o decizie importantă și a înființat o cantină socială în Săvinesti, cu scopul de a ajuta persoanele neajutorate din zonă. Cantina socială oferea zilnic mese calde și nutritive pentru persoanele nevoiașe, cu o situație materială precară sau care nu aveau posibilitatea să-și asigure hrana necesară. Acest proiect social a fost posibil datorită fondurilor obținute prin vânzarea produselor de la cantina „Rețete de la bunica”. Cantina socială a fost un succes și a ajutat mulți oameni din comunitatea locală să aibă o masă caldă și sănătoasă în fiecare zi. De-a lungul timpului, proiectul „Rețete de la bunica” a continuat să dezvolte și să îmbunătățească serviciile oferite prin cantina socială și să susțină persoanele dezavantajate din comunitatea locală și nu numai.

În anul 2015, Fundația  a decis să își susțină activitatea prin lansarea proiectului ,,Rețete de la Bunica”. În cadrul acestui proiect, Fundația a început să ofere servicii de catering, vânzând mâncare pregătită după rețete tradiționale românești, aduse din copilărie. Aceste servicii au avut un succes enorm, iar banii obținuți din vânzarea produselor finite au contribuit la finanțarea activităților sociale ale Fundației, cum ar fi oferirea de mese calde și ajutorul material pentru persoanele nevoiașe din comunitate. Astfel, prin acest proiect, Retete de la Bunica a reușit să își extindă activitatea și să ajute mai multe persoane aflate în nevoie.

Facem mâncare tradițională, proaspătă la comandă.
Nu este cea mai rapidă cale – este cea mai bună.

 

Ne-am propus să aducem un omagiu bucătăriei tradiționale românești și să păstrăm această tradiție vie pentru generațiile viitoare. Ne dorim ca gusturile autentice ale bucătăriei noastre tradiționale  să fie promovate și apreciate la nivel global.