Ingrediente pentru Ardei umpluţi cu cartofi
♦ 4-5 ardei graşi
♦ 1 ceapă
♦ 1 linguriţă pătrunjel tocat
♦ 2 linguriţe margarină vegetală
♦ 2 linguriţe griş
♦ 2-3 cartofi mijlocii
♦ 2 roşii mijlocii
♦ 2 căţei usturoi
♦ 1 lingură pesmet
♦ 2 linguriţe concentrat pentru supă de legume (sau 300 ml supă de zarzavat)
♦ sare, după gust
Preparare
Ardeii se spală, li se scot cotoarele şi seminţele, se săreazăîn interior şi se fierb 10-15 minute în apă.
Cartofii se spală, se fierb în coajă, se curăţă, apoi se zdrobesc prin presare (cu presa de mână). Ceapa, tăiată mărunt, usturoiul zdrobit, sarea, pesmetul, grişul şi pătrunjelul tocat se amestecă toate cu pasta de cartofi. Acest amestec se lasă să stea timp de o oră, apoi se umplu cu el ardeii. într-o cratiţă se pun puţină supă de legume, roşiile şi ardeii şi totul se fierbe înăbuşit timp de 15 minute. Se scot ardeii din cratiţă, se adaugă, pentru gust, puţină supă de legume, se bagă la loc ardeii, vasul se acoperă şi se lasă aşa pe plita încinsă, câteva minute, fără să mai fiarbă.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press