Pentru tăiţei, aceleaşi cantităţi ca la aluat de tăieţei. 1 kg mere, 1 lingură zahăr, 2 Iinguri rom. Siropul: 2 pahare apă, 250 g zahăr, vanilie.
Se curăţă merele, se taie felii foarte fine şi se pun să se macereze cu zahăr şi cu rom. Se ţin astfel o oră. Se fac tăiţei din două ouă, se prăjesc în unt (v. cataif cu frişcă). Se pun apoi jumătate din tăiţei într-o tavă dreptunghiulară, aşezându-i ca să formeze un strat potrivit de gros. Deasupra se aşază merele, iar peste mere alt strat de tăiţei. Se toarnă un sirop fierbinte făcut din apă, zahăr şi vanilie. Se dă la cuptor să se rumenească frumos. Când siropul a scăzut complet, se dă la o parte, se taie după dorinţă şi se scot cu grijă ca să nu se sfărâme. După ce s-au răcit, se poate pune peste fiecare bucată câte puţină frişcă bătută, turnată frumos cu cornetul.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti