Se alege 1 1/2 kg de pulpă sau altă carne macră. Se sărează, se împănează cu slănină, se leagă, ca să i dăm o formă bună şi se pune la fript într-o cratiţă cu puţină untură. Se întoarce pe o parte şi pe alta. După 20 de minute se toarnă 2 ceşti de apă sau zeamă de came. Se adaugă 2—3 cepe tăiate fetii subţiri şi se dă la cuptor, acoperită, să fiarbă înăbuşit 3 ore. Între timp se întoarce de două ori. Se scoate capacul şi începem să ungem friptura din când în când cu zeama din cratiţă. Se mai ţine astfel o jumătate de oră, până capătă culoare frumoasă. Sosul trebuie să fie scăzut, totuşi dacă e nevoie, se mai adaugă puţină apă. Se aşează carnea pe farfurie, se scoate aţa, se taie felii. Sosul se trece prin sită, se toarnă deasupra sau e amestecat cu puţină smântână, şi se serveşte cald în sosieră. Friptura se serveşte cu garnitură de legume.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti