500 g făină, 1 ceaşcă îapte, 1 lingură unt, 2 ouă, drojdie cât o nucă, 1 lingură rom, 25 g stafide, 1 linguriţă rasă de sare, untură pentru prăjit, 1 lingură zahăr vanilat.Se cerne făina într-un vas, se face loc la mijloc, se toarnă o ceaşcă de lapte cald, untul topit, ouăle, drojdia muiată cu o lingură de lapte, romul, stafidele şi sare. Se bate totul buie cu o lingură, până se desfac toţi cocoloşii şi compoziţia are aspectul unei creme legate. Se lasă să crească o oră. Se ia cu lingura din aluat şi se dă drumul în untură clocotită. Se rumenesc gogoşile pe ambele părţi. Se aşază pe o farfurie unele peste altele şi se presară cu zahăr vanilat.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti