12 roşii frumoase, 400 g carne de viţel, 50 g slănină fiartă, 3 linguri pesmet, 1 ou, 1 lingură smântână, verdeaţă tocată, sare, piper, 2 linguri untură, 1 lingură făină.


Se pregătesc roşiile ca mai sus. Se face o umplutură din carne de viţel, dată prin maşină cu o felie de slănină fiartă. Se adaugă pesmetul, un ou, smântâna, sare, piper şi puţină verdeaţă tocată fin. Se ung roşiile înăuntru şi capacele cu o pană dată prin ou, se umplu şi se aşază capacele la loc. Se pun roşiile într-o cratiţă, iar deasupra se toamă un sos de roşii. Se dau la cuptor.

Sosul de roșii se prepară astfel:

500 g roşii, unt proaspăt cât o nucă, 1 linguriţă zahăr, sare, 1 frunză de ţelină.

Se spală câteva roşii frumoase, se rup bucăţi şi se pun să fiarbă; se trec prin sită, se adaugă sarea, zahărul, untul şi frunza de ţelină. Se lasă să mai fiarbă până se îngroaşă cât trebuie. Înainte de a se servi, se scoate frunza de ţelină.

Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *