Ingrediente:
2 lămâi, 4 ouă, 2 linguri de zahăr pudră, 2 linguri de zahăr pentru ars, 3 linguri de unt netopit, 3 linguri de făină, 3 ceşti de lapte
Mod de preparare:
Fierbeţi laptele cu zahăr şi coajă de la o lămâie tăiată în fâşii, amestecând continuu. Separat, într-o cratiţă, puneţi untul şi, când s-a topit, adăugaţi încet faina. Turnaţi puţin câte puţin laptele, fără coajă de lămâie, peste faină, amestecând mereu până devine ca o ciulama. Când începe să clocotească, luaţi vasul de pe foc. Lăsaţi să se răcească, adăugaţi coaja rasă de la a doua lămâie, incorporaţi pe rând gălbenuşurile. La urma puneţi albuşurile bătute spumă tare. Într-un vas ardeţi puţin 2 linguri de zahăr şi îmbrăcaţi pereţii acestuia. Turnaţi aici compoziţia de budincă şi coaceţi-o pe baie de aburi, o oră, la cuptor cu foc potrivit.