Ingrediente
8 linguri griş, 100 g caşcaval ras, 4 ouă, 150 g nucă măcinată, 1 lingură boia dulce, 1 lingură vegeta, 4-5 căţei de usturoi, 100 g pesmet, 100 ml cimbru.
Mod de preparare
Ouăle se separă, iar albuşurile se bat cu telul până devin spumă. Se încorporează grisul şi se lasă să se odihnească 30 de minute. Gălbenuşurile se freacă cu 3 linguri de ulei şi se amestecă cu restul ingredientelor mai sus menţionate. Rezultă o compoziţie de consistenţă potrivită. Se formează cârnăciori de 10 cm lungime care se prăjesc în tigaia de teflon pe ambele părţi, până se formează o cojiţă rumenită.
În tava de la cuptor, unsă cu ulei, se aşază în rânduri şi se adaugă apă cât să-i acopere. Se condimentează cu cimbru şi usturoi mărunţit. Sunt gata când apa a scăzut, iar cârnăciorii au crescut în volum.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob