(12 porţii)
-1 cană pateu de soia gata pregătit;
– 1 lingură făină şi 2 linguri fulgi ovăz sau 2 linguri făină cimbru;
-verdeaţă – mărar, pătrunjel tocat;
– 1 linguriţă boia de ardei dulce;
-1 căpăţână de usturoi pisat;
– 1 linguriţă sare sau 1 lingură vegeta ulei;
Se amestecă bine pasta de soia cu făina, cimbrul, verdeaţa, vegeta şi usturoiul pisat. Ouăle se bat bine separat, într-un cas- tronel, şi se amestecă împreună cu restul ingredientelor. Se pune uleiul în tigaie, se dă drumul la foc şi cu o lingură luăm din compoziţie şi punem în ulei chiftele de formă lunguiaţă, care se prăjesc pe ambele părţi. Aceeaşi compoziţie poate fi dată la cuptor, într-o formă unsă cu ulei, pentru a evita astfel prăjirea.
Chifteluţele se servesc calde, cu piure de cartofi, pilaf etc. şi salate. Sunt foarte gustoase şi săţioase.
Reţete pentru familia noastră, Elena Opriţa