Ingrediente
♦ 400 g varză dulce
♦ 2 cepe mai mici
♦ 2 cartofi
♦ 1 vârf de cuţit boia de ardei
♦ 2 linguriţe supă de legume concentrată (sau altă supă de legume/zarzavat 500 ml)
♦ 1 lingură margarină vegetală
♦ 1 linguriţă chimen
♦ sare, după gust.
Preparare
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte într-un vas cu margarină încinsă. Se adaugă varza, tăiată fideluţe, cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe, boiaua de ardei. Se amestecă, se adaugă apă, chimen şi sare şi se fierb toate până legumele se înmoaie. Se pune supa de legume concentrată şi se lasă să mai dea o dată în clocot. Apoi se trage de pe foc şi se pune sare, după gust (dacă este nevoie).
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press