
Ingrediente
3 cartofi, 2 cepe, 1 mână fasole verde, 2 ardei, 1 dovlece 1/2 varză, 1/2 ţelină, 4-5 roşii, 3 linguri ulei, zeamă de lămâ sau 2 căni borş, verdeaţă (leuştean şi pătrunjel), sare.
Mod de preparare
Legumele se spală, se curăţă şi se taie. Ceapa se taie mărun morcovul – cubuleţe mici, fasolea – bucăţele de 2 cm, cartoful dovlecelul – cubuleţe mari, varza se toacă mărunt, iar țelina se taie cuburi mici.
Legumele astfel obţinute se pun la fiert în circa 4 litri de ap Separat, roşiile date prin râzătoare se înăbuşă bine în ulei şi puţir apă. Când legumele sunt aproape fierte, punem roşiile, apoi borş sau zeama de lămâie şi se mai fierb 5 minute. Când am oprit focul punem verdeaţa tocată fin. Se poate servi cu puţină smântână.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob