Ingrediente 500 g făină, 250 g zahăr, 1 lingură unt, 150 ml lapte 4 ouă 1 praf de copt, 700 g prune, 50 g zahăr pudră, 2 pliculeţe zahăr vanilat. Mod de preparare Într-un castron, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul se adaugă făina, laptele şi praful de copt, iar la urmă albuşurile bătute spuma, amestecându-se uşor, până obţinem o compoziţie omogena. Într-o tavă, se aşază o hârtie pentru copt, care se unge cu unt şi se tapetează cu făină. Se toarnă compoziţia, se asază deasupra prunele desfăcute în două, fără sâmburi, cu partea tăiata in sus. Se introduce în cuptorul încălzit în prealabil si se coace la foc potrivit până ce aluatul care s-a ridicat printre prune s-a rumenit. Se taie caldă şi se presară cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob