Ingrediente
Pentru ciorbă: 2 cepe, 2 morcovi, 1 pătrunjel, 1 ţelină, 2 cartofi, 1 ardei, 200 ml suc de roşii, 3 linguri ulei, 1 lingură vegeta, verdeaţă (leuştean şi mărar), iar pentru acreală, opţional: borş sau zeamă de lămâie şi sare după gust.
Pentru perişoare: 100 g orez, 2 cepe mari, 1 pahar nuci măcinate, 1 lingură boia de ardei dulce, condimente (cimbru, oregano) 1 lingură vegeta, 112 lingură pesmet sau griș, 2 ouă.
Mod de preparare
Ciorba: Legumele se fierb bine, iar după aceea se strecoară. Perişoarele: Se căleşte ceapa în apă, ulei şi vegeta. Se adaugă orezul şi apă cât să cuprindă orezul pe jumătate. Se lasă să se răcească, iar când s-au răcit se adaugă restul ingredientelor. Se formează perişoare care se pun în supa de legume strecurată pentru a fierbe. Când sunt aproape gata, se pune sucul de roşii, borşul sau zeama de lămâie si sare după gust. După ce se stinge focul, se pune verdeaţa. Se poate servi cu puţină smântână.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob