
-4 morcovi;
-4 rădăcini pătrunjel;
– 4 cartofi mari;
– 4 cepe;
-1 sfeclă roşie mică;
– 1 ţelină mică;
– 1 lingură ulei;
– 1 lingură vegeta;
– 100 ml suc de roşii;
– 1 legătură pătrunjel verde;
-smântână.
Cepele se toacă mărunt şi se călesc 2-3 minute în 1 lingură ulei şi 1 lingură apă împreună cu rădăcinile de pătrunjel, ţelina şi 3 morcovi daţi pe răzătoarea mare. Cartofii se curăţă, se taie în două pe lungime şi se pun într-o oală cu 4 litri apă care fierbe, în care adăugăm şi legumele călite. Se lasă să fiarbă la for mic, cu capacul pus, puţin dat deoparte, cam 15 minute. După acest, timp adăugăm la ciorbă morcovul rămas şi sfecla înşir, ambele date pe răzătoarea mică. Se mai lasă să fiarbă cca 15 minute. Apoi se pune vegeta şi sare, dacă mai este nevoie, suc iln roşii, se mai lasă 5 minute şi se opreşte focul. Cartofii se scot fi se pot folosi la altceva. Ciorba este gata. Cine o doreşte mai uşoară poate folosi borş sau zeamă de lămâie în loc de suc de roşii. Se serveşte cu smântână. Este delicioasă.
Reţete pentru familia noastră, Elena Opriţa