100 g varză, 50 g sfeclă, 50 g cartofi, 10 g morcovi, 10 g ţelină, 50 g roşii, 10 g unt, 30 g smântână, sare de lămîie (după plac), sare, verdeaţă tocată, 400 g apă.
Sfecla, curăţată şi bine spălată, se dă pe răzătoarea de zarzavat, se stropeşte cu puţină sare de lămîie şi sare şi se pune la fiert 20-25 min, cu 200 g apă. Apoi se adaugă morcovul şi ţelina, tăiate ca fideaua, lăsînd să fiarbă mai încet, acoperit, 10-15 min.
Se pun varza tocată, cartofii tăiaţi bucăţi mici, roşiile felii subţiri, curăţate de pieliţă şi seminţe, şi încă 200 g de apă. Se acoperă şi se lasă să fiarbă până este gata, apoi se adaugă verdeaţa tocată. Se serveşte dreasă cu smântână. Se adaugă untul.
Carte de bucate, Maria Deleanu