Cremă (dulce) din soia boabe (pentru tort, diverse prăjituri) 1 cană soia boabe, 3 linguri miere zaharisită, 1 l-ţă carob (înlocuitor de cacao), 2 ling. apă, 50 g nuci mărunţite (sau alune, cocos etc.). Soia se pune la înmuiat 12-24 ore. Se aruncă apa în care a stat, apoi se pune la fiert în apă suficientă. După ce a fiert (2-3 ore), se scurge de zeamă şi se lasă să se răcească bine. Apoi, se pune în blender împreună cu mierea, carobul şi cele 2 linguri de apă (chiar 3, dacă mierea e foarte groasă) şi se pasează bine de tot. Crema obţinută se pune într-un castronel şi se poate amesteca cu nuci mărunţite; se foloseşte ca orice cremă pentru umplut diverse torturi, prăjituri. Este foarte gustoasă şi hrănitoare.

Elena Pridie, Rețete pentru sănătatea noastră

Este foarte important a se înlocui în mod înţelept carnea, în principal cu alimente din grupa leguminoaselor; soia, fasole, mazăre, linte etc. Pentru aceasta trebuie să existe 5 zile pe săptămână obligatoriu când să consumăm asemenea alimente. Reţetele din această carte oferă cu îmbelşugare variante de pregătire gustoasă şi atrăgătoare a acestor alimente. Trebuie să învăţăm să le pregătim în timp util, atunci când optăm pentru această dietă. Rezultatele şi satisfacţiile, veţi vedea, vor fi peste orice aşteptări în ceea ce priveşte sănătatea noastră. După ce s-a ajuns la stadiul de alimentaţie ovo-lacto-vegetariană, se poate merge mai departe, spre stadiul de alimentaţie vegetariană, procedând în mod asemănător, renunţând pe rând la câte un aliment: ouă, unt, lapte, smântână etc. Cel mai bine, acestea se înlocuiesc cu pateuri vegetale şi lapte de soia (sau alt fel de lapte vegetal).