
250 g griş
300 ml lapte
1 lingură făină
2 ou ă
100 g telemea 100 g caşcaval
3 linguri margarină sau ulei
Din lapte, griş şi sare se face un griş cu lapte gros. Se lasă la răcit. Când s-a răcit, se amestecă cu telemeaua rasă, margarina, caşcavalul (50 g) şi ouăle bătute bine. Din această compoziţie se modelează cu mâna crochete – suluri de cea 7 cm lungime şi diametru de cea 1,5-2 cm, care se vor aşeza, după ce se tăvălesc fiecare în parte prin făină, în tava mare de la cuptor, unsă puţin cu ulei. Se dă tava la cuptor, la foc mijlociu. Sunt gata în cea 30-40 minute. Când se scot din cuptor, se aşază pe un platou şi se pre¬sară deasupra lor restul de caşcaval ras fin. Se servesc calde. În loc de griş se poate folosi chiar orez, care se pasează bine după ce a fiert şi a fost bine scurs de zeamă.
Reţete pentru familia noastră, Elena Opriţa