Ingrediente
100 g soia cuburi texturată, 2 cepe, 2 ardei, 3 linguri ulei, 1 lingură boia de ardei dulce, 1,5 I apă, 6 cartofi, 1 lingură vegeta, oregano, maghiran, 1 legătură pătrunjel verde.
Mod de preparare
Cubuleţele de soia se pun la înmuiat în puţină apă fierbinte cu vegeta. Se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi ardeiul fideluţă şi se pun pentru a se înăbuşi cu puţină apă şi ulei. Se adaugă boia de ardei şi se toarnă apă. Se taie cartofii cuburi mai mari şi se adaugă la restul ingredientelor, apoi se stoarce bine soia şi se pune în cratiţă. Se potriveşte de sare şi se lasă la foc mediu, acoperită cu capac până când tot zarzavatul este moale, iar apa a scăzut. Gulaşul nu se îngroaşă cu făină, ci cartofii, prin fierbere/ se zdrobesc puţin şi eliberează amidon care îl îngroaşă. După ce s-a oprit focul, se pune verdeaţa.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob