
Ingrediente:
carne de porc (500 g), cepe (4), untură (500 g), boia (1 linguriţa), roşii (3), căţei de usturoi (1), chimen, morcov, pătrunjel, sare, piper, cartofi (1 kg), smântână (100 g), zahăr, apă (1 l).
Mod de preparare:
Se topeşte untura într-un vas mare se pune carnea tăiată în bucăţele, şi se l-asa să se aurească. După ce au prins o uşoară crustă, bucăţelele de carne se scot şi se ţin la cald. În untura rămasă se pune ceapă tăiată peştişori. După ce s-
a aurit se adauga usturoiul, morcovul (dat prin razătoarea mare), roşiile tăiate în felii şi bucăţile de carne. Se adauga boiaua, chimenul, sarea, piperul, zahărul şi se toarnă atâta apă cât să acopere mâncarea. Cratiţa va fi lăsată la foc mic să clocotească încet. Când carnea este aproape fiartă se mai toarnă o cană cu apă caldă şi se adauga cartofii tăiaţi în sferturi. Inaite de a-l servi se adauga smântâna şi pătrunjel verde.