
Ingrediente:
Boia (1 lingura), carne (500 g), cartofi (500 g), cepe (5), faina (1 lingura), oase (2-3), piper, sare, untură (80 g), căţei de usturoi (2).
Mod de preparare:
Oasele se fierb în apă rece, se ia supa, se sărează şi se lasa să mai fiarbă aproape o oră; se taie cepele peştişori, se auresc în untura, presărând şi boiaua. Se stinge cu 4 ceşti de supă, apoi se lasa să fiarbă câteva clocote şi se dă totul prin sită. În acest bulion se pun bucăţele de carne, usturoiul şi chimenul pisate, sarea, piperul şi se lasă totul să fiarbă până ce carnea devine moale. Faină se dizolvă cu puţină supă, se toarnă peste carne şi se mai adaugă 5 ceşti de supă de oase. Ultimii vor fi puşi în supă cartofii, tăiaţi cubuleţe.