150 g hribi, 1 ceapă, 3 linguri unt, 1 lingură bulion, 2 linguri brânză rasă, sare. Pentru iofca: 150 g făină, 1 ou, 1 lingură apă, sare.Se pregăteşte iofcaua dintr-un ou, aşa cum s-a arătat mai sus, şi se fierbe în apă cu sare. Pe de altă parte se taie ca fideaua o farfurie de hribi, muiaţi în apă din ajun (v. 522). Se toacă o ceapă mărunt şi se prăjeşte uşor cu o lingură de unt. Când începe să se îngălbenească, se pun hribii, se daugă o lingură de bulion şi puţină zeamă de carne sau apă. Se lasă să fiarbă înăbuşit, se potriveşte de sare. Se scurge iofcaua de apă, se amestecă cu o lingură de unt şi două linguri de brânză rasă. Se aşază într-o formă un strat de iofca, se toarnă mâncarea de hribi şi se aşază restul de iofca. Se stropeşte cu unt, se presară brânză şi se serveşte în formă. La fel se poate pregăti cu sbârciogi sau cu ciuperci.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti