Ingrediente pentru Mâncare de carne cu vinete: 150 g carne de vacă, 30 g unt, 20 g ceapă; 5 g bulion de roşii, 150 g vinete, 100 g ciuperci, 75 g roşii; 1 ardei gras, 1 foaie de dafin, 1 linguriţă pătrunjel tocat.
Mod de preparare Mâncare de carne cu vinete: Carnea tăiată bucăţele se rumeneşte într-o cratiţă cu 5 g unt, se toarnă apoi jumătate pahar de apă călduţă, bulionul, foaia de dafin şi se lasă să fiarbă acoperit la foc mic pînă este gata (dacă este nevoie se mai adaugă cîte o lingură, două de apă). Se pune ceapa rumenită în 5 g de unt, ciupercile tăiate felii, ardeiul tăiat ca fideaua, pătrunjelul şi mărarul tocat. Se lasă să mai fiarbă acoperit 10 min.
În acest timp se taie vinetele felii foarte subţiri şi se prăjesc în unt.
Mâncarea se serveşte cu garnitură de vinete prăjite şi roşii tăiate felii. Vinetele se pot înlocui cu dovlecei prăjiţi.
Maria Deleanu, Carte de bucate