- 100 g grâu 100 g orez
- 100 g alte cereale (hrişcă, orz, ovăz etc.)
- 50 g stafide
- 50 g nuci mărunţite
- 2 linguri miere (opţional)
- 2 banane
Cerealele se aleg bine, se spală şi se pun la fiert, cu excepţia orezului, care se pune la fiert în ultimele 25 minute. De asemenea, dacă se foloseşte hrişcă, se pune la fiert o dată cu orezul. Grâul, orzul şi ovăzul fierb în circa 60-90 minute. Se calculează timpul şi se are în vedere ca orezul sau hrişcă să se pună la sfârşit. Se pune apă suficientă, pentru că va scădea la fiert. Când sunt gata, se opreşte focul; dacă mai există zeamă, nu se aruncă.
Cerealele se fierb seara. Dimineaţa, când se consumă acest mic dejun, se pune în fiecare farfurie câte o porţie de cereale, iar deasupra se presară stafidele, nucile mărunţi te şi bananele tăiate rondele. Se pot folosi şi alte fructe» în funcţie de sezon. Dacă fructele sunt foarte dulci, nu este nevoie de miere.
Reţete pentru familia noastră, Elena Opriţa