Ingrediente
2 dovlecei, 1-2 ouă, 150 g brânză tofu, 1 lingură făină, 3 roşii, 3-4 linguri ulei, pesmet, frunze de pătrunjel, vegeta.
Mod de preparare
Dovleceii se curăţă de coajă, se spală şi se taie feliuţe subţiri de 1 cm. Oul se amestecă cu vegeta şi făina, iar prin compoziţia rezultată se trec feliuţele de dovlecel, apoi se dau prin pesmet, în tava de la cuptor, se pune o hârtie pentru copt şi se unge cu ulei. Se aşază astfel rondelele de dovlecei şi se dau la cuptor încins 20-30 de minute, întorcându-se pe ambele părţi. Din dovleceii pane astfel obţinuţi se iau câte trei bucăţi şi se pune între ei brânză rasă, iar deasupra câte o felie de roşie tăiată rotund. Peste roşie se pune o frunză de pătrunjel. Se aşază frumos pe un platou şi se servesc ca aperitiv.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob