1/2 pui, 1 roşie, 1 ceapă, 1 ardei, 1 morcov, 2 linguri de orez, 1/2 l borş, 1 salată verde sau 1 legătură de lobodă, sare, leuştean tocat, 3-4 linguri de smântână.
– Se spală carnea (se pot folosi părţile care nu se pot face friptură: spatele, măruntaiele, aripile, târtiţa, capul) se pune să fiarbă cu un litru de apă rece.
– Când e gata să dea în clocot, se spumuieşte cu atenţie, se dă focul mic (în felul acesta toate impurităţile se strâng la un loc) şi se spumuieşte încă o dată.
– Se curăţă legumele, se spală, se taie julien (fideluţă) şi se pun în supă. Roşia se opreşte pentru că se va pune în supă un sfert de oră după ce s-au pus legumele.
– Se curăţă salata frunză cu frunză, se spală, se toacă mărunt. La fel sc procedează cu roşia. Se pun să fiarbă în supă şi după un sfert de oră se adaugă orezul fiert şi scurs.
– Se lasă la foc mic câteva minute, după care se pune borşul fiert se-parat şi spumuit, sarea necesară şi leuşteanul tocat. Se clocoteşte totul un minut şi se stinge focul.
– Borşul se drege cu smântână după un sfert de oră.
– Se serveşte cald, cu pâine proaspătă.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92