1/2 morcov, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 sfeclă roşie, 1 dovlecel crud, 1 cartof mijlociu, 1/2 linguriţă de ulei, 1 roşie mică, 1 pahar cu borş, 1/4 linguriţă de sare, verdeaţă tocată şi opărită, 1/2 l apă.
Se curăţă morcovul, pătrunjelul şi sfecla roşie de coajă, se spală, se taie beţişoare şi se pun să fiarbă în 1/2 1 apă care clocoteşte. Se fierbe acoperit 1/4 oră după care se adaugă dovlecelul fără coajă şi seminţe, spălat şi tăiat cuburi, cu cartoful pregătit la fel şi roşia fară coajă şi seminţe, tăiată felii subţiri. Se adaugă sare şi se continuă fierberea încă 20 de minute, apoi se acreşte cu borş fiert separat şi spumuit. Tot acum se adaugă uleiul şi frunze de pătrunjel, opărite şi tocate mărunt. Borşul se răcoreşte şi se serveşte cald, cu felii de pâine uscată.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92