
Câte o roşie pentru fiecare copil, 3-4 ficăţei de pasăre fierţi şi răciţi, 1 ou fiert tare, 1 lingură de unt, sare, mărar tocat, miez de roşie (umplutură pentru 2 roşii).
– Se spală roşiile, se golesc de seminţe şi se lasă să se scurgă pe o farfurie curată. Roşiile se golesc tăind un căpăcel în jurul codiţei. (Căpă-celul se înlătură).
– Se fierbe oul, se decojeşte şi se trece pe răzătoarea mică. Se pune în farfurie adâncă şi se amestecă, folosind o furculiţă inox, cu untul, miezul de roşie, mărar tocat fin şi sarea necesară.
– Ficăţeii de pasăre se curăţă de pieliţe şi resturi, se pun să fiarbă (inci-şase minute, se scurg şi se răcesc. Se taie felii subţiri care se pun peste amestecul de mai sus. Se omogenizează totul şi se umplu roşiile.
– Roşiile se aşază pe frunze de salată verde, apoi se taie în două şi se servesc la micul dejun cu chifle proaspete şi cu ceai aromat.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92