Ingrediente pentru Ruladă de şalău: 150 g de şalău, 20 g miez de franzelă; 35 g lapte, 10 g unt, 20 g smântână, 3 g făină, 1 albuş, sare.
Mod de preparare Ruladă de şalău: Carnea de şalău (curăţată de piele şi de oase) şi miezul de pâine muiat în lapte se dau de două ori prin maşina de tocat; se adaugă puţină sare, 5 g unt topit şi se amestecă bine. Se face o omletă din albuşul amestecat cu 10 g lapte şi puţină sare (se coace la abur).
Pasta de peşte se întinde pe o bucată de tifon stropită cu apă; peste ea se aşază omleta de albuş, se rulează şi se fierbe la abur. Cînd este gata, se scoate din tifon; se aşază pe o tăviţă unsă cu unt; se toarnă peste ruladă un sos pre¬parat din smîntînă şi făină, se stropeşte cu restul de unt şi se coace la cuptor. Se serveş te în tăviţă.
Maria Deleanu, Carte de bucate