Se alege 1 kg de carne de sub coaste. Se bate bine cu ciocanul de lemn, fără s-o rupem, astfel ca să avem o fâşie cam de un centimetru grosime. Se sărează. Să face o tochitură din 200 gr. ficat dat prin maşină, împreună cu o bucată de slănină, o felie groasă de pâine muiată în lapte şi bine stoarsă, o jumătate ceapă tocată, pătrunjel, sare şi un ou. Se aşează umplutura pe carnea bine ştearsă care se întoarce ca o clătită şi se leagă. Se pune apoi într-o cratiţă să se rumenească cu puţină untură. Se adaugă o ceapă tăiată felii, când şi aceasta e puţin rumenită se toarnă o jumătate pahar de vin alb şi un pahar de zeamă de carne, se dă la cuptor şi se lasă să fiarbă înăbuşit 1/2 oră. Când e gata se scot aţele, se aşează pe farfurie, se taie, iar sosul scăzut, trecut prin sită e amestecat cu puţină smântână sau ciuperci dunstuite.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti