Ingrediente pentru Salată de vinete cu gogoşari: 2 vinete mari, 4 cepe, 3 linguri ulei, 500 g roşii, 4 ardei graşi, 4 gogoşari.
Mod de preparare Salată de vinete cu gogoşari: Se prepară în acelaşi fel ca salata de vinete prăjite.
Se coc vinetele, se curăţă fierbinţi şi se lasă să se scurgă pe un fund de lemn. În acest timp se fierb roşiile şi se trec prin strecurătoare, se coc ardeii, se curăţă şi se taie felii subţiri ca tăiţeii. Se taie ceapa mărunt, se pune în ulei fierbinte şi se prăjeşte până ce se moaie; se adaugă vinetele tocate, ardeii tăiaţi, bulionul de roşii şi sarea. Se lasă să se prăjească amestecând mereu cu lingura, până ce scade bulionul. Se aranjează pe farfurie şi se serveşte rece.
Carte de bucate, Maria Deleanu