
Foaie de ştrudel.
Umplutura: 1 kg mere, 1 pahar zahăr, 1 linguriţă scorţişoară pisată, 3 linguri untură sau unt încălzit, grăsime pentru uns forma şi aluatul, zahăr pudră.
Se curăţă merele de coajă, se dau pe răzătoarea de zarzavat, sau se taie feliuţe foarte subţiri.
Pe masă se află foaia întinsă preparată pentru întrebuinţare. Se stropeşte cu unt sau untură încălzită. Se aşază la un capăt în lung merele rase, se presară cu zahăr şi scorţişoară, se acoperă cu marginea foii şi se rulează cu ajutorul feţei de masă. Se obţine un sul lung, care se taie în două, trei bucăţi, după lungimea tăvii de copt. Se aşază în tava unsă, sul lîngă sul, distanţate puţin. Se ung pe deasupra cu unt sau untură topită. Se dau la cuptor până când se coc.
Se taie în tavă bucăţi potrivit de mari, se presară cu zahăr pudră.
Maria Deleanu, Carte de bucate