Mod de preparare Turtă dulce: Se pune 1/2 kg miere în vasul în care vom pregăti compoziţia; se amestecă pe marginea maşinei până se moaie. Se dă deoparte, se pun 4 linguri de zahăr,1/2 kg de făină cernută, câte puţin odată şi 4 ouă întregi pe rând. Se freacă totul bine, se mai adaugă jumătate linguriţă de bicarbonat, un vârf de linguriţă de cuişoare şi unul de scorţişoară pisată, o lingură de rom, o lingură de untdelemn fin şi un pahar de nuci curăţate, lăsate nesfărâmate. Se unge o tavă cu unt; se toarrnă compoziţia; se pun deasupra bucăţi de nucă şi se coace Ia foc potrivit.
Sau
Se freacă 3 gălbenuşuri cu 100 gr. zahăr şi se adăugă câte puţin 300 gr. făină. Se amestecă bine de tot, apoi se adaugă un pahar de miere, cele 3 albuşuri spumă, un vârf de cuţit de bicarbonat, o linguriţă de scorţişoară amestecată cu cuişoare pisate şi câteva nuci curăţate, după plăcere. Se unge tava cu untdelemn şi se toarrnă compoziţia. Se pun deasupra bucăţi de nucă şi se coace la foc potrivit.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti