100 g griş, 100 g mălai, 100 g făină, 1 1/4 l apă, un vârf de linguriţă de sare, 1 linguriţă zahăr, prune sau marmeladă, 1 lingură pesmet, 1 lingură ulei sau ulei amestecat cu untură, zahăr.
Se pune apa la fiert cu sare şi zahăr. Se toarnă în ploaie mălaiul amestecat cu griş, se lasă să fiarbă un sfert de oră, se toarnă apoi făina amestecând şi se lasă să rnai fiarbă circa 10 minute. Se dă la o parte. Când s-a răcorit, se ia câte puţin aluat în palmă, se întinde, se pune pruna sau puţină marmeladă şi se rotunjeşte. Separat se rumeneşte pesmetul în ulei, se tăvălesc găluştele prin pesmet şi se aşază într-o tavă ce se dă la cuptor. Se ţin până ce se încălzesc. Se servesc cu zahăr sau cu miere.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti