Ingrediente
♦ 4 ardei graşi
♦ 3 cepe
♦ 3 roşii
♦ 4 linguri untdelemn
♦ 1 lingură pătrunjel verde tocat
♦ sare, după gust
♦ piper, după gust.
Preparare
Ardeii se spală, li se scot cotoarele şi seminţele, se taie în inele.Cepele se curăţă, se taie în cuburi mici, se pune untdelemnul într-o cratiţă, se încinge, apoi se toarnă ceapa şi se căleşte până devine sticloasă. Se adaugă roşiile decojite şi tăiate în cuburi, feliile de ardei, sarea şi piperul. Se fierb înăbuşit până devin moi, se amestecă din când în când. La sfârşit se lasă să scadă apa aproape complet şi se presară peste ei pătrunjelul verde tocat. Se servesc ca garnitură la mâncăruri de cartofi sau mazăre. Dar se pot servi şi singuri, cu puţin ketchup de roşii.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press