
Ingrediente pentru Salată de crudităţi: 1 salată verde, 100 g mazăre din conservă, 1 ardei, 1 legătură ceapă verde, 1 morcov ras, 2 frunze de ţelină, 1 avocado, 2-3 linguri suc de lămâie, sare, 1 linguriţă miere. Mod de preparare Salată de crudităţi: Pe un platou se aşază salata, ţelina, mazărea, rondelele de ardei, morcovul, după ce în prealabil au fost spălate. Fructul de avocado se taie în două, se îndepărtează sâmburele, se scoate pulpa cu ajutorul unei linguri şi se omogenizează cu sucul de lămâie şi miere (mierea trebuie să fie fluidă), după care se întinde peste compoziţie. Se potriveşte de sare şi se stropeşte cu ulei. Se poate decora cu morcov tăiat rondele sau frunze de ţelină tocate.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob