Ingrediente:
500 g brânză de vaci, 1 ou, 3 linguri smântână, 3 linguri zahăr, 2 linguri gris, 100 g stafide, 1/2 praf de vanilie, 1 pahar sirop de fructe, 3 linguri unt
Mod de preparare:
În brânză de vaci trecută prin maşina de tocat se pun 2 linguri de unt topit, 1 ou bătut cu zahăr, gris, 1/2 linguriţă de sare, praf de vanilie. Toate acestea se freacă bine cu o lingură de lemn şi se adăuga (dacă sunt la îndemână) stafide curăţate şi spălate. Se pune apoi compoziţia într-o tavă sau într-o cratiţă cu marginile joase unsă cu unt şi presărată cu pesmet, se nivelează suprafaţă, se unge cu smântână, se stropeşte cu unt şi se coace timp de 25-30 minute.
Servire:
Se serveşte fierbinte cu un sirop sau cu smântână.