Se dă prin maşina de tocat 1/2 kg de carne, împreună cu o ceapă, şi miezul de la o felie de pâine muiat şi stors. Se înfierbântă într-o tigaie o lingură de unt, se pune carnea, şi când începe să se rumenească se presară o lingură de făină. Se amestecă, şi se stinge cu 2—3 linguri cu zeamă de carne. Se adaugă sare, piper, şi puţin mărar sau pătrunjel tocat. Deoparte se fierb câţiva cartofi, se curăţă de coajă şi se trec prin maşina dc tocat„ sau prin sită. Se unge cu unt, o formă de sticlă ce merge la foc, se presară pesmet, şi se aşează un strat de carne, unul de cartofi, şi aşa mai departe. Deasupra se toarnă o lingură de unt, şi se presară pesmet. Se dă la cuptor, până se rumeneşte. Se serveşte cu un sos de roşii.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti