
Ingrediente pentru Budincă de cartofi cu brânză: Pentru pasta de cartofi: 750 g cartofi; 1 lingură făină, 3 ouă, 1 lingură unt, 1 ceaşcă lapte; 1 linguriţă zahăr, sare, puţin pesmet.
Umplutura: 150 g brânză de oi frământată sau rasă.
Mod de preparare Budincă de cartofi cu brânză: Se fierb cartofii curăţaţi de coajă; se strivesc cu presa pentru cartofi (în lipsă; se dau prin sită sau prin maşina de tocat) şi se pun într-un castron. Se adaugă untul cald, sarea, zahărul, laptele, se amestecă bine, apoi se pun făina şi gălbenuşurile, iar la urmă albuşurile bătute spumă.
Brânza se pune în pasta de cartofi, se amestecă bine, se aşază compoziţia în formă şi se coace până se rumeneşte. Se serveşte caldă.
Maria Deleanu, Carte de bucate