Ingrediente pentru Budincă din carne de găină: 100 g carne de găină; 10 g făină, 50 g lapte, 15 g unt, 40 g conopidă, 40 g morcovi, 1 albuş, sare.
Mod de prepararea Budincă din carne de găină:
Morcovii, curăţaţi şi bine spălaţi, se dau pe răzătoarea de zarzavat, se aşază într-o cratiţă, se adaugă conopida tăiată bucăţi, 10 g unt, 1 lingură de apă, se acoperă şi se lasă să fiarbă încet, înăbuşit, pînă este gata, apoi se trece prin sită. Carnea fiartă se dă prin maşina de tocat. Făina se amestecă cu laptele, se pune pe foc şi se amestecă cu lingura pînă se îngroaşă. Se ia de la foc, se adaugă restul de unt, carnea tocată şi se amestecă.
Într-o cratiţă mică unsă cu unt se întinde pasta de carne şi se pune să fiarbă în abur, lăsând-o pînă este aproape gata. Se ia de la abur şi se acoperă pasta de carne cu zarzavatul dat prin sită şi amestecat cu albuşul bătut. Se adaugă sare. Se coace la cuptor.
Maria Deleanu, Carte de bucate

