300 g carne, 500 g spanac, 200 g măcriş, 1 morcov, 1 ceapă, 1 pătrunjel, 1 lingură făină, 2 linguri unt, sare, piper, frunză de dafin, smântână, ouă fierte tari.
Se prepară concentratul de carne cu 1 1/2 litri apă. Spanacul se spală bine şi se opăreşte. Se scurge şi se pasirează. Măcrişul se spală. Legumele tăiate cubuleţe şi ceapa se călesc. Se adaugă făina şi se rumeneşte 1—2 minute. Se pune apoi piureul de spanac şi se toarnă treptat concentratul. Se adaugă frunza de dafin, piperul. Se fierb împreună 10—15 minute. În final se pun frunzele de măcriş şi se mai dă în clocot 5—10 minute, înainte de a servi ciorba, se pune în fiecare farfurie o jumătate de ou fiert şi o linguriţă de smântână.
Almanahul Ambianţei, editat de revista Steaua, revistă lunară a Uniunii Scriitorilor din România, Întreprinderea Poligrafică Cluj, 1990