Ingrediente pentru 4 porţii de Ciorbă ostăşească: 400 g picioare de porc; 100 g tăiţei, 100 g smântână, 400 ml borş, 50 ml ulei, 20 g sare, 2 g piper, 4 g boia.
o Picioarele de porc se curăţă, se spală bine; se despică în două. Apoi se pun la fiert în apă rece cu puţină sare, se spumează şi se fierb pe flacără mică.
o Tăiţeii se prăjesc în jumătate din cantitatea de ulei. Apoi separat, în restul de ulei, se căleşte boiaua, se răstoarnă peste tăiţei, apoi se adaugă zeamă în care au fiert picioarele.
o Când picioarele de porc sunt fierte, se scot separat; se îndepărtează oasele, carnea se taie fâşii, apoi se pune în supa cu tăiţei.
o Se condimentează totul cu sare şi piper; se adaugă borşul fiert separat, apoi se drege cu smântână şi se serveşte fierbinte.