
Ingrediente pentru Pui cu smântână şi hrean, 4 porţii: 600 g carne de pui; 100 g morcov, 200 g conopidă, 200 g broccoli, 100 g smântână, 50 g hrean ras; 50 g muştar, 1/2 lămâie, 20 g zahăr, 2 g piper alb, 20 g sare.
o Morcovii feliaţi şi bucheţelele de broccoli şi conopidă se fierb într-un vas cu 2l de apă clocotită. Puiul bine curăţat se adaugă întreg, la supa clocotită. Se adaugă o linguriţă rasă cu sare.
o Smântână se amestecă cu hreanul, muştarul şi sare după gust, zeamă de lămâie şi o linguriţă cu zahăr, formând un sos.
o Când puiul s-a fiert se lasă să se răcească în supă. După aceea, toată carnea se desprinde de pe oase şi se taie in cubuleţe.
o Legumele fierte se amestecă împreună cu bucăţelele de carne şi cu sosul, apoi se condimentează şi se ţin la rece 1-2 ore.