Ingrediente pentru 4 porţii Cartofi franţuzeşti: 600 g cartofi, 300 g ceapă; 2 ouă, 50 g unt, 1/2 legătură de pătrunjel, 20 g sare, 2 g piper, 5 g boia.
o Cartofii se curăţă de coajă, se taie rondele şi se fierb in apă cu sare circa 10 minute, apoi se scurg.
o Ceapa se taie peştişori, se opăreşte 5 minute in apă fiartă, apoi se scurge bine. Pătrunjelul se toacă. Ouăle se fierb şi se taie rondele.
o Cartofii se pun într-o tavă şi se amestecă cu untul topit, sare şi piper, apoi se adaugă ouăle. Pe flacără, ceapa se amestecă cu puţină apă şi boiaua, după care se pune peste cartofi şi ouă.
o Se condimentează totul pe deasupra, apoi tava se introduce în cuptorul încins la 180°C pentru circa 10 minute. Înainte de servire se ornează cu frunze de pătrunjel verde.