Ingrediente pentru 4 porţii Medalioane de cod : 600 g peşte cod, 400 g broccoli, 100 g ardei gras; 30 g faină, 200 ml ulei, 50 g unt, 1 g şofran, 15 g sare.
o Peştele se curăţă, se spală şi se taie bucăţi de aproximativ 1,5-2 cm grosime. Broccoli se pune la fiert in apă clocotită cu sare. iar ardeiul gras se taie cubuleţe.
o Bucăţile de peşte se pudrează cu sare; se trec foarte puţin prin făină şi se prăjesc în ulei încins, până când capătă o culoare aurie.
o Într-o tigaie se topeşte untul, se adaugă şofranul şi ardeiul, se călesc, după care acestea se pun peste broccoli scurs bine de apă.
o Deasupra legumelor se aşează peştele. Se servesc împreună, pe o farfurie sau platou, ornate după preferinţă.