
Ingrediente pentru Ciorbă de lobodă, 4 porţii: 4 legături de lobodă, 500 ml borş, 100 g ceapă, 200 g morcovi, 2 căţei de usturoi, 1 legătură de leuştean, 50 ml ulei, 2 ouă, 100 ml smântână, 2 g piper, 20 g sare.
o Se curăţă morcovul şi ceapa, iar apoi se dau pe răzătoarea mare.
o Loboda se spală, fără să se rupă frunzele, în 2-3 ape; apoi se rup frunzele şi vârfurile fragede; se iau mănunchi şi se taie felii mai late; se pun într-un litru şi jumătate de apă clocotită împreună cu ceapa tăiată mărunt şi se fierb circa 30 de minute.
o Ciorba se acreşte cu borş. Se adaugă sare cât este necesar şi 1-2 linguri de ulei.
o Separat se prepară o omletă simplă din cele 2 ouă şi ulei şi se adaugă, tăiată în bucăţi mici, în ciorbă.
o La final, se drege cu smântână; se condimentează cu sare şi piper; pentru aromă, se adaugă usturoi tocat şi leuştean.