Ingrediente pentru 4 porţii Pizza Calzone: 600 g faină, 30 g drojdie de bere, 50 ml ulei, 20 g zahăr, 15 g sare, sos, 400 g roşii piure, 10 g zahăr, 2 g oregano; 2 g busuioc, 30 ml ulei de măsline, 5 g sare, topping, 400 g mozzarella; 400 g şuncă, 100 g măsline feliate, 200 g ciuperci din conservă, 3 g oregano.
o Drojdia se amestecă cu zahărul şi îoo ml apă caldă. Când a dospit, se adaugă faina, sarea, uleiul, 300 ml de apă caldă, se frământă şi se lasă la crescut.
o Mozzarella se rade pe răzătoarea cu găuri mari. Şunca se taie julien. Ingredientele pentru sos se amestecă şi se omogenizează.
o Se ia 250 g aluat se întinde pe planşetă o foaie de 6 mm grosime; apoi se pune într-o tavă. Numai pe jumătate din acest blat se aşează sosul.
o Peste sos se presară mozzarella, şuncă, măsline ciuperci şi oregano, apoi se îndoaie cealaltă jumătate a hiatului peste umplutură, lipind bine marginile.
o Se unge pe deasupra cu ulei, se presară oregano şi apoi se introduce în cuptorul încins la 280°C, pentru 8 minute.