
Ingrediente
3 litri apă, 1 litru borş, 100 g cuburi de soia, 1 ceapă, 1 morcov, 1 pătrunjel, 1/2 ţelină, 1 ardei, 1 cartof, 1 mână fasole verde, 1 ardei gras, 3-4 roşii sau 200 ml suc de roşii, verdeaţă (leuştean, mărar, pătrunjel).
Mod de preparare
În 3 litri de apă clocotită, punem la fiert zarzavatul tocat mărunt, fasolea verde tăiată bucăţi şi, mai la urmă, cartofii tăiaţi cubuleţe şi sucul de roşii. Separat, se înăbuşă bine soia cu apă, ulei şi vegeta. Când zarzavaturile sunt pe jumătate fierte, punem soia cuburi şi mai fierbem 10 minute. Tot separat fierbem borşul şi îl strecurăm peste conţinutul din oală. După ce oprim focul punem leuşteanul (verdeaţa).
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob